sâmbătă, 13 noiembrie 2010

In drum spre Bucura si Omu

Vedere din Bucegi srep Baiului si muntii Ciucas, in plan indepartat.
Pentru multi Sfinxul din Bucegi nu mai reprezinta de mult o noutate, dar de cate ori trec pe langa el, imi tot vine sa-i fac cate o fotografie. Mereu este nou, mereu parca e altfel.
De fapt, am avut doi ghizi - un ghid mare si negru, foarte prietenos si un ghid mai mic, prietenos, dar foarte timid si fricos, de cate ori doream sa o mangaiem pe cea mica, de fiecare data se baga in catelusa mai mare, cautand protectie. In rest haioase amandou, superb sa mergi cu asa companioni care, desi nu cuvanta, vorbesc despre ceea ce inseamna prietenie dezinteresata.

Am pleca la ora opt de la Piatra Arsa. Telul nostru? Varful Bucura - 2.503 m - locul unde spun unii ca ar fi niste energii deosebite - , apoi varful Omul 2.507 m.
Catelusa din imagine ne-a tinut companie pe tot drumul de la Piatra Arsa la Bebele si greu am scapa de ea - nu ca am fi dorit, dar trebuia sa o trimitem inapoi la Piatra Arsa, unde-i era locul - era in stare sa vina cu noi la Omu si apoi pe Valea Cerbului. Nu am vrut sa profitam de "amabilitatea" cu care si-a oferit serviciile de ghid.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ai observat ca nasul Sfinxului e din ce in ce mai mic? Vantul si intemperiile macina piatra care formeaza Sfinxul din Bucegi...