marți, 29 noiembrie 2016

LISBOA, un loc de neuitat (2)

                                                           Elevador de Santa Justa
 Elevador de Carmo sau Elevador de Santa Justa a fost proiectat de Raol Mesnier du Ponsard, dupa ce a proiectat si cele trei funiculare Gloria, Bica şi Lavra. Liftul care urca în acest turn face legătura între Baixa-Oraşul de Jos şi Bairro Alto-Oraşul de Sus. A fost inaugurat în 1901 şi electrificat în 1907.


 Vedere asupra Lisabonei din Elevator de Santa Justa. Daca aveti card de transport verde, valabil 3-5 zile, nu mai e nevoie sa platiti alti cinci euro ca sa urcati in el, altfel, costa 5 euro sa urci cu liftul in Elevador de Santa Justa.
                                           Ruinele Convento do Carmo sunt ruinele bisericii care, până în secolul al XVIII-lea a fost cea mai mare biserică gotică din Lisabona. A fost mânăstire carmelită, a fost ridicată între 1389 şi 1423, dar afectată grav de cutremurul din 1755, biserica nu a mai fost reconstruita.
Praca Do Comercio

 Praca Do Comercio/Piata comertului (foto sus si mai jos),  a fost piaţa palatului regal - Terreiro do Paco, în secolul al XVIII-lea. De asemenea, timp de mai multe secole a fost principala poartă maritimă a oraşului.
 Construcţia Arcului de triumph, care face trecerea dintre Piata Comertului către strada pietonală Augusta, a fost finalizată în secolul al XIX-lea de Verissimo Joseda Costa care a decorat arcul cu figuri alegorice şi blazonul Lisabonei.


Un tramvai numit... tramvaiul din Lisabona.                                                Statuia Marques de Pombal din piata cu acelasi nume.Un comentariu:

Anonim spunea...

Cool!