marți, 29 noiembrie 2016

LISBOA, un loc de neuitat (4)

 Mosteiro Dos Jeronimos / Mănăstirea Ieronimilor este simbolul aşa-numitei Epoci de Aur a Lisabonei.
                                                  Vedere interioară din mânăstire.                                                       Mormântul lui Vasco da Gama


  Mosteiro Dos Jeronimos a fost ridicată din ordinul lui Manuel I, ca mulţumire pentru succesul exepediţiei lui Vasco da Gama în India. A fost ridicată între 1505 şi 1580. Diogo Boitaca a proiectat edificiul - biserica, o parte a mânăstirii şi refectoriul, fiind un exemplu de arhitectură manuelină. Complexul a suferit avarii grave la cutremurul din 1755, abia restaurările din secolul al XIX-lea au redat complexului strălucirea de altă dată.

 

 La  Mosteiro Dos Jeronimos se ajunge fie cu tramvaiul 15 din Piata Comerţului, fie cu trenul din Cais do Sodre, care merge şi la Estoril şi Cascais.  Mosteiro Dos Jeronimos se află în cartierul Belem, la două staţii de Turnul Belem. Monumentul navigatorilor - Padrao Dos Descobrimento se află în apropierea mânăstirii, dar era în reabilitare şi nu l-am putut vizita.

                                                              Torre de Belem
 Torre de Belem este o fortăreaţă pe o insulă de lângă malul fluviului Tagus. A fost proiectat de arhitectul Francisco de Arruda, cel mai de seamă reprezentant al stilului manuelin de arhitectură .Un comentariu:

Anonim spunea...

Cool!