marți, 14 noiembrie 2017

Maroc - Fes, un oras de vis

Maroc - Fes, un oras de vis cu o Medina absolut superba, aflata in patrimoniu UNESCO.

 Poarta Palatului Regal din Fes. O splendoare, dar palatal nu este deschis turistilor la interior.
 In imediata apropiere a Palatului Regal se gaseste Mellah-ul – cartierul evreiesc . Astazi nu mai locuieste nici un evreu in Mellah, dar cladirile cu balcoane elegante, de inspiratie andaluza au ramas.


                                            Vedere de pe o colina asupra Medinei din Fes.
                                                     Scoala coranica Attarine Medresa Medina are strazi inguste, un adevarat labirint in care traiesc circa 90.000 de locuitori din cei un million cat are Fesul. Fes inseamna secera. Medina din Fes este una dintre cele mai mari aglomerari urbane din lume in care nu circula nici un autovehicul, afara de magari, catari si bineinteles oameni.  Medina orasului Fes este formata din peste 1800 de stradute mici si intortocheate, un adevarat labirint in care misuna cumparatori, comercianti, turisti si... hoti de buzunare. Un atelier de prelucrearea a bronzului si a argintului constituie un punct de atractie turistica in sine in Fes.


Zona unde se prelucreaza pieile de animale din care se fac produse de marochinarie. Face parte din patrimonial UNESCO, se lucreaza numai cu produse natural de pregatirea pieilor si culori natural. Desi mirosul e destul de neplacut - ti se da un manunchi de menta, ca sa suporti mai usor mirosurile - zona de prelucrare a pielor este extreme de interesanta de vizitat.
Niciun comentariu: