miercuri, 17 august 2022

Irlanda, tărâmul de smarald (III)

                                   Killarney: RING OF KERRY&PENINSULA DINGLE

Ladies View - punct de belvedere de pe Ring of KerryUnul dintre cele mai frumoase drumuri panoramice din Europa, Ring of Kerry este vestit prin peisajele uimitoare oferite de Oceanul Atlantic, de munţii, lacurile şi mlaştinile din această zonă. Acesta are o lungime de 170 km şi se întinde de-a lungul unei peninsule unde este adăpostit un parc naţional cu peste 10.000 ha, caracterizat printr-o vegetaţie de tip mediteranean, cu palmieri şi iasomie, rododendroni şi fuchsia. 
Satul Bog - imagine a satului irlandez din sec. al XVIII-leaDerrynane House - casa lui Daniel O’Connell, eliberatorul Irlandei
PENINSSULA DINGELY

SLEA Head, cel mai vestic punct din Europa, Europa insulară:

Papagalul de mare sau puffinul de Atlantic                                                     
   Oraselul DingleKILLARNEY - MUCKROSS HOUSE
Muckross House (irlandeză: Teach Mhucrois) este situată pe mica peninsulă Muckross, între Lacul Muckross și Lough Leane, două dintre lacurile Killarney, la 6 kilometri (3,7 mile) de orașul Killarney din County Kerry, Irlanda. În 1932 a fost prezentat de către William Bowers Bourn și Arthur Rose Vincent națiunii irlandeze. A devenit astfel primul parc național din Statul Liber Irlandez (acum Republica Irlanda) și a stat la baza parcului național Killarney de astăzi.
                                                    


5 comentarii:

Anonim spunea...

Superba vremea! Superbe fotografiile. Dar daca prindeai ploaie, sa vezi ce neplacuta era atunci Irlanda. Ca, din fericire pentru tine, si-a aratat doar fata frumoasa. Dar adevarata fata, din pdv al climei, e ca acolo cam ploua mai mereu . Si e vant si ceata!

Anonim spunea...

O Islanda, nu te-ar interesa? Aurora... cascade... peisaje de vis! Bune de fotografiat.

ALICE GHERMAN spunea...

Ba da, dar nu cred ca voi ajunge anul acesta! Am alte planuri, dar la anul sper ca da!

Anonim spunea...

Nu ai ajuns acolo unde s-a filmat Star Wars?

ALICE GHERMAN spunea...

Nu, nu am ajuns. Aceea e o insula, insula Skelling, se pleca spre ea de undeva de pe Ring of Kerry, insa trebuie sa stai mult in zona ca sa vezi program si sa ajungi. E mai complicat.