miercuri, 17 august 2022

Irlanda, tărâmul de smaralad (I)

GRADINILE DOMENIULUI POWERSCOURT

Powerscourt Estate (irlandeză: Eastát Chúirt an Phaoraigh), situat în Enniskerry, districtul Wicklow, Irlanda, este o proprietate mare de țară, care este remarcată pentru casele sale și grădinile amenajate, ocupând astăzi 19 hectare (47 acri). Casa, inițial un castel din secolul al XIII-lea, a fost modificată pe scară largă în timpul secolului al XVIII-lea de către arhitectul german Richard Cassels, începând cu 1731 și terminând în 1741. Un incendiu din 1974 a devastat casa  până când a fost renovată în 1996.
În 2011, "Lonely Planet" a nominalizat  Powerscourt în „Top Ten Houses in the World”, în timp ce în 2014, "National Geographic" a clasat grădinile de la  Powerscourt pe locul 3 în World's Top Ten Gardens.





















                                       



















































GLENDALOUGH

Aşezarea monhală Glendalough ridicată în secolul al VI-lea de Sf. Kevin, amplasată pe o vale glaciară cu două lacuri într-o zonă splendidă. Am ajuns doar la unul dintre lacuri.



























KILKENNY

Kilkenny, capitala medievală a Irlandei, unde am vizitat Castelul Kilkenny, am mers pe celebra Medieval Mile, ce uneşte Castelul de catedrala Sf. Canice şi Turnul Rotund.



























Catedrala anglicană Sf. Canice şi Turnul Rotund, din Kilkenny.





Catedrala catolica Sf. Maria din Kilkenny.

Din nou Castelul...



















6 comentarii:

Anonim spunea...

Asdar ti s-a umplinit visul. Si ce noroc ai avut de vreme. Ca Irlanda in general e capricioasa. Cred ca a vrut sa te atraga si si-a aratat fata frumoasa!

Varul tau Sandokan spunea...

Alice, ti-ai dorit, ti-a iesit. Ca si atunci in Scotia.Norocoaso!

Anonim spunea...

Frumos! Vezi insa ca Irlanda te-a pacalit.... Ca sa te mai duci... Ca in general acolo vremea proasta tine cu saptamanile, chiar si in plina vara....

Anonim spunea...

O tara super, doar daca si vremea e super!

ALICE GHERMAN spunea...

Multumesc lui Dumnezeu, a fost o vreme splendida! Stiu ca a mai fost o prietena cu o saptamana inaintea mea si, saraca, a prins numai ploaie!

Anonim spunea...

Ce gradini splendide au irlandezii astia… Zici ca esti in filme!👌